MicroAPRS

APRS er et nettverk jeg har falt litt for, med sine muligheter for å sende informasjon til internet og andre lyttere. Om det er enkel posisjon og status oppdatering eller om det er værdata eller til og med en tekstmelding som sendes er det ingen problem med følge dette på internet.

Men det er da ikke der radio amatører hører hjemme, neida det er signalene som flyr gjennom lufta vi lukter på. Og i den spiriten har jeg kikka rundt på diverse løsninger, fra å koble audio fra min baofeng uv-5r rett inn i pc’en, via samme løsning med ft-991. Begge deler fungerte fint, men okkuperte da lydkortet mitt, så jeg så ikke det som en blivende løsning.

Så oppdaget jeg noe som var litt interesant, det går visst an å lage en løsning med en Arduino, noe jeg har liggende i bøtter og spann. Koblingen var fra mitt sted forferdelig enkel, og krevde enkle lett tilgjengelige komponenter. Og siden de alerede hadde laget en firmware med KISS standard var det ikke vanskelig å koble dette i hop.

Link til skaperen

Sånn ble min seende ut. Nå gjenstår bare å leke litt med programmering for å finne ut hva jeg kan få til med denne, bibliotek for APRS finnes også på unsigned.io sine sider eller på Github. Og er alt som trengs for å kommunisere med APRS eller finne på noe eget.

Oppdatering 23.09.16:

Kobla inn en bluetooth modul jeg hadde liggende, og den koblet seg fint opp mot APRSdroid etter parring.

bt_module

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s